FITBOY Fazole Mungo 1000 g 1000g
Fazolky mungo tak trochu připomínají malé olivy. Jejich příjemná chuť je však spíše podobná čerstvému mladému hrášku. Nejlépe chutnají naklíčené. Jsou vhodné do salátů, pomazánek, polévek a asijské kuchyně.
FITBOY Zelená fazole mungo
Tato nejmenší fazole vůbec je velice zdravá a chutná, a je tak těžké si ji nezamilovat. U nás se fazole mungo žádné zvláštní oblibě netěší, jen málokdo o nich vůbec slyšel. Vězte však, že tato luštěnina, známá také jako "zelená sója", je používána v mnoha pokrmech v zemích jihovýchodní Asie – zejména pak v Číně a v Thajsku.
Fazole mungo, která chutí výrazně připomíná hrášek, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Zejména se jedná o výborný zdroj bílkovin a vlákniny, díky čemuž stačí i jejich malé množství k dostatečnému zasycení. Tak jako u většiny luštěnin, i u fazolí mungo platí, že po naklíčení se podíl zdraví prospěšných látek ještě zvyšuje.
Použití fazolí mungo v kuchyni
Nejzdravějším způsobem je neoloupané fazolky nechat přes noc namočené ve vodě, a následně je nechat několik dní ve vlhku naklíčit. Naklíčené fazole poté můžete jíst syrové – stačí hrstka denně – nebo přidat fazole mungo do různých asijských pokrmů či zeleninových salátů. Není náhoda, že fazole mungo byly hojně využívány již ve starověké Číně a Indii.
Další tip pro klíčení
Fazolky Mungo je možné nechat naklíčit v obyčejné, dobře vymyté PET láhvi (idelálně o obsahu 2l). Do spodní části láhve vytvoříme asi 10 - 15 drobných otvorů pro odtok vody. Odšroubujte víčko z láhve a nasypte do ní hrst propláchnutých fazolek.
Poté proplachujte nejméně 3x denně. Tím dosáhnete ideální vlhkosti což bude mít za výsledek to, že se po 5 - 7 dnech v láhvi vytvoří zelené klíčky. Ty je možné konzumovat přímo, nebo je přidat do salátů, polévek a jiných jídel, do kterých vám budou klíčky chuťově zapadat.
Návod k přípravě
Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 10-12 hodin. Poté vařte v nové vodě, dokud nebudou fazolky měkké na skus (40-60 minut). Nemícháme. Pěnu při vaření sbíráme. Upozorníme vás, že při věření mungo fazolí je vhodné solit až na konec – vařením v osolené vodě by ztvrdly a vy byste si na nich pak akorát tak vylámali zuby.
Země původu: Argentina
Složení
Fazole mungo. Obsahuje alergen lepek.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1453 kJ / 342 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57,0 g |
z toho cukry | 1,2 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Prodáváme jen to, co sami jíme! Na dobré jídlo máme čuch! Pod značkou FITBOY se skrývají kvalitní a čerstvé potraviny za super cenu.
Sami moc rádi mlsáme, ale zároveň chceme být fit. Toto zákeřné celoživotní dilema jsme vyřešili jednou pro vždy i za vás. Těmi nejlepšími FITdobrotami, které si můžeme dopřát a vám nabídnout, jsou ořechy, lyofilizované ovoce, sušené plody v nejrůznějších polevách, kakao či káva.
Všechny potraviny kupujeme v co nejvyšší kvalitě u nás i v zahraničí, sami je následně zpracováváme a balíme. Díky tomu si vy, naši zákazníci, můžete koupit pod značkou FITBOY kvalitní, čerstvé i BIO potraviny za nejlepší ceny na trhu.
Spoustu FITdobrot nakupujeme od lokálních pěstitelů. Například mák, slunečnice, tykev a mnoho dalších. Dáváme krabicím i vyplním druhou šanci a bojujeme proti plýtvání jídla.
Nakupováním značky FITBOY se i vy podílíte na lepší budoucnosti.