Amylon Kypřicí prášek do perníku 18g 18g
Kypřicí prášek do perníku zajistí, že váš perník na plech bude nadýchaný a voňavý, stejně jako těsto na vykrajované perníčky. Teplé tóny skořice, hřebíčku, koriandru, muškátového oříšku, badyánu a dalšího koření dodají perníku hřejivé tóny.
Amylon Kypřicí prášek do perníku 18g
Pečení tradičního moučníku zvaného „perník“ je oblíbeným rituálem, který provoní domov a navodí hřejivou atmosféru. Tento kypřicí prášek nejen nadlehčí těsto, ale také jej obohatí o jemné kořeněné tóny. Hřebíček, skořice, koriandr, muškátový oříšek, badyán a dalšího koření dodají čerstvě upečenému perníku nezaměnitelnou vůni a příjemnou hřejivost.
Příprava je rychlá a snadná
Domácí perník:
- Do nádoby nasypeme 500 g polohrubé mouky, 100-150 g cukru, 1 lžíci kakaa / kávoviny (cca20 g), kypřicí prášek do perníku, vše dobře promícháme.
 - Přidáme 100 ml oleje nebo rostlinného tuku a přilijeme 450 ml mléka, ve kterém rozšleháme 1-2 vejce.
 - Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 20 minut.
 
Složení: Kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), pšeničná mouka, směs mletého koření do perníku 15 % (skořice, koriandr, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, nové koření, muškátový ořech, muškátový květ), pomerančová kůra mletá.
Výživové údaje na 100g
| Energetická hodnota | 482kJ/114kcal | 
| Tuky | 0,5g | 
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1g | 
| Sacharidy | 24g | 
| - z toho cukry | 0,5g | 
| Vláknina | 3,6g | 
| Bílkoviny | 3,6g | 
| Sůl | 32,5g | 
Zemně původu: Česká republika
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Doplňky na pečení a vaření | 
|---|---|
| EAN: | 8594006669092 | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
| Výrobní společnost : | Amylon, a. s. | 
|---|