FITBOY Rozinky BIO 500 g 500g
Rozinka v BIO kvalitě - tato sladká tečka nesmí chybět v žádné tvarohové náplni, müsli nebo jen tak v misce s oříšky.
Certifikát : CZ-BIO-003.203-0005680
Rozinky jsou sušené plody vinné révy. Různého zbarvení rozinek lze dosáhnout různým způsobem zpracování: Ujgurové v Turfanu již po staletí suší své rozinky tradičně 40 dní v tmavých a relativně chladných větrných sušárnách, tak bobule zůstávají světlé. Když se původně žlutozelené bobule suší na přímém slunci, ztmavnou. Zhnědnou karamelizací. Zlatově světlé rozinky vznikají ošetřením oxidem siřičitým. Má zásadní vliv na jas, zesvětluje.
Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění. Rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, proto je glykemický index rozinek vyšší. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle.
Rozinky se nejvíce používají při pečení, např. do tvarohových nádivek, vánočky, beránka. Někteří si ji s oblibou přidají do müsli či kaše. Ale najdou se i ti, kteří s nimi rádi uvaří omáčku nebo dochutí ryby.
Zkuste rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.
Administrativní zařazení: Sušené ovoce jednodruhové
Země původu: Turecko
Složení: Sušené rozinky (99,5%), slunečnicový olej (0,5%)
Nutriční hodnoty (Ve 100g výrobku je průměrně obsaženo) |
||
Nutriční ukazatel |
Hodnota |
Jednotka |
Energie |
1252/299 |
kJ/kcal |
Tuky |
0,46 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,051 |
g |
charidy |
79,18 |
g |
- z toho cukry |
59,19 |
g |
Vláknina |
3,6 |
g |
Bílkoviny |
3,07 |
g |
Sůl |
- |
g |
Průměrné hodnoty z: USDA National Nutrient Database for Standart Reference |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rozinky |
---|---|
Vlastnosti: | Bio |