DOPRAVA ZDARMA PRO VŠECHNY NÁKUPY OD 1500 Kč

Country Life - Fazole mungo 500 g BIO 500g

Neohodnoceno
Značka: Country Life

Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Fazolky jsou chutné jako příloha, v salátu nebo z nich lze připravit výbornou polévku. 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
22.5.2024
79 Kč
Country Life - Fazole mungo 500 g BIO 500g
Neohodnoceno
Značka: Country Life
fazole mungo
BIO

Popis

Využití:

  • příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
  • salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
  • polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinoou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
  • polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě ztvrdnou.

Složení

Fazole mungo*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 146 kJ / 274 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 42,0 g
z toho cukry: 1,4 g
Vláknina: 17,0 g
Bílkoviny: 23,0 g
Sůl: 0,02 g
 

Zebra BIO      EU BIO CZ-BIO-001

Doplňkové parametry

Kategorie: Fazole
Vlastnosti: Bio